אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

גלילות פרגית ובורגול

גלילות עסיסיות בסילאן רימונים ופיסטוקים קלויים

|mako אוכל| פורסם19:44
Rating:4.522reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

לפילה והמשרה

  • 4 פילטים של פרגיות
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כוס יין אדום
  • מלח ופלפל גרוס

למילוי

  • בצל גדול, קצוץ
  • 1/2 1 כוסות בורגול שהושרה חצי שעה במים רותחים
  • 1/2 גזר מגורד
  • 1 כף צנוברים
  • 1 כף צימוקים
  • 1 כף שקדים קצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • זרעי כוסברה טחונה
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית פפריקה אדומה

לרוטב

  • שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפות רכז רימונים
  • גרדת לימון
  • פלפל חריף מגורד
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1/2 כפית ראס אל חנות (תבלין)
  • 3/4 כוס יין אדום
  • שן שום

להגשה

  • עלי נענע
  • גרעיני רימונים
  • פיסטוקים קלויים קצוצים

אופן ההכנה:

1משרים 4 פילטים של פרגית ב-2 כפות סילאן, רבע כוס יין אדום ומלח ופלפל גרוס.

2מרדדים כל פילה לעלה לא דק מדי ע"י דפיקה עם פטיש שניצלים. רצוי לעשות זאת בין שני ניירות אפייה או ניילון נצמד.

להכנת המילוי:

3מטגנים את הבצל. מוסיפים את הבורגול, הגזר המגורד, צנוברים, צימוקים, שקדים, מלח, פלפל, זרעי הכוסברה, הקינמון והפפריקה. מקפיצים הכל יחד במשך כמה דקות.

4מניחים מעט מהמילוי על כל פילה ומגלגלים למעין רולדה. עוטפים ואוטמים בנייר כסף.

5את הרולדות המוכנות והאטומות מכניסים לסיר עם מים רותחים לכ-10 דקות.

להכנת הרוטב:

1במחבת עם שמן זית חם מערבבים יחד את הסילאן, רכז רימונים, גרדת הלימון, פלפל, ליים, ראס אל חנות, יין ושום. מערבבים עד להסמכה קלה.

2מכניסים את הרולדות, ללא נייר הכסף לרוטב למשך מספר דקות נוספות עד להשחמה.

להגשה:

1מסדרים את הגלילות, שופכים מעל רוטב ומפזרים עלי נענע, גרעיני רימונים, ופיסטוקים קלויים קצוצים, ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il