אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת מוס שוקולד-דבש

עוגה מעלפת של קרין גורן, שמכינים ברבע שעה. מוס עשיר ומתוק על בסיס פריך שלא מצריך אפייה

|100 העוגות הטובות של על השולחן| פורסם10:58
עוגת מוס שוקולד דבש של קרין גורן (צילום: דניאל לילה, 100 העוגות הטובות של על השולחן)
צילום: דניאל לילה, 100 העוגות הטובות של על השולחן
Rating:4.5119reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

לבסיס:

  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 20 גרם חמאה
  • 2 כוסות פצפוצי אורז

למוס שוקולד-דבש:

  • 2 מיכלים (500 מ”ל) שמנת מתוקה
  • 4 חלמונים
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 80 גרם (1/4 כוס) דבש
  • 350 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 30 מ”ל (2 כפות) ברנדי או ליקר

לקישוט:

  • אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1מכינים את הבסיס: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל ומערבבים פנימה פצפוצי אורז עד שהם מצופים היטב.

2מרפדים תחתית של תבנית בנייר אפייה ומרפדים את הדפנות בשקף. מהדקים את התערובת לתחתית בעזרת כף ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המוס.

3מכינים את המוס: מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ושומרים במקרר.

4מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה במשך דקה.

5בינתיים מרתיחים דבש בסיר קטן. יוצקים את הדבש הרותח לחלמונים בזרם דק תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת בהירה ותפוחה והקערה קרה למגע.

6ממיסים שוקולד במיקרוגל. מערבבים את השוקולד המומס (ועדיין חם) עם קצף החלמונים. התערובת תהפוך סמיכה וקשה לערבוב, וזה בסדר. טורפים פנימה שליש מהקצפת יחד עם הליקר. מקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצפת.

7מרכיבים, מקשטים ומגישים: יוצקים את המוס על הבסיס ומקפיאים 4-3 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה. מחלצים מהתבנית, מסירים את השקף ומעבירים למקרר לשעה-שעתיים להפשרה.

8סמוך להגשה מניחים שבלונה של פרח על העוגה ומפזרים קקאו. מרימים את השבלונה בעדינות בלי לפגוע בדוגמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il