
המצרכים (2 מנות):לגלידת היוגורט
לריבת העגבניות
לקראמבל
אופן ההכנה:להכנת הגלידה: 1מערבבים את כל מרכיבי הגלידה בקערה. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים. מצננים עד שהגלידה קפואה ומאווררת היטב. מעבירים את קערת המכונה למקפיא עד להגשה. להכנת הריבה: 2יוצרים חריץ בצורת X בקצה כל עגבניה. שמים את העגבניות בקערה ומכסים במים רותחים. משהים למשך כ-10 דקות עד שהעגבניות מתקלפות בקלות. מסננים ומקלפים את העגבניות. מועכים כל עגבניה על מנת להוציא את כל המיץ והגרעינים. 3מעבירים את העגבניות לסיר קטן, מוסיפים סוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס, העגבניות מתרככות ומתקבלת ריבה סמיכה. מצננים מעט. להכנת הקראמבל: 4מערבבים במעבד מזון קמח, פולנטה, סוכר ואבקת אפיה. מוסיפים חמאה ומעט מלח וממשיכים לעבד עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות נוספות עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות. 5מפוררים את הבצק על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-25 דקות עד שהפירורים אפויים היטב ומעט זהובים. מצננים. מרסקים את הפירורים האפויים באמצעות פטיש מטבח או במעבד מזון. להגשת המנה: שמים בתחתית של צלחת הגשה מספר כפות מהפירורים האפויים. עליהם שמים מספר כפות של גלידת היוגורט ועליה מריבת העגבניות. מגישים מיד. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |