
המצרכים (2 מנות):לקרם החצילים:
ליוגורט:
לברבוניות:
לתוספת:
אופן ההכנה:לקרם החצילים: 1צולים את החציל היטב מכל צדדיו על אש גבוהה (עד שנהיה כמעט שרוף). 2טוחנים את פנים החציל במעבד המזון ומוסיפים מעט מהחלק השרוף עד לטעם הרצוי. במהלך הטחינה, מוסיפים מעט שמן זית. 3כשהמרקם נהייה חלק, מוסיפים את שן השום, התימין ומעט דבש עד שהמרירות נעלמת. טוחנים עוד קצת ומניחים להצטנן. לקרם היוגורט: 4מערבבים את יוגורט העיזים עם הגבינה (להיווצרות חמיצות עדינה). 5מוסיפים נענע קצוצה גס, פלפל שחור גרוס ומעט מלח. 6על מחבת חמה, שמים את הצנוברים עם מעט שמן זית ומלח. לאחר מכן מוסיפים את רצועות המנגולד ומקפיצים עד לחריכה קלה. להכנת הברבוניות: 7שוטפים את הברבוניות, מנגבים בנייר מגבת, מקמחים, מנערים ובוזקים מעט מלח. 8מחממים שמן קנולה במחבת. כשהשמן חם, שמים את הברבוניות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. 9את הברבוניות יש לערום - אחת על השנייה - "גבוה" ככל שאפשר. אופן ההגשה: 10על צלחת (עדיף גדולה), שמים את קרם החציל (מהמרכז החוצה, כמו חומוס). 11במרכז מוסיפים את היוגורט, עליו מניחים את המנגולד והצנוברים המוקפצים. 12את הברבוניות המוכנות עורמים לגובה במרכז הצלחת, מעל המנגולד והצנוברים. להגיש עם לחם לבן טרי, מלח ים, לימון ושמן זית. סימון תזונתיעבור מנה/יחידה (2 מנות):
![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |