
שבלול שמרים ענקבמקום שושנים קטנות, מעצבים את הבצק לרול ענק עם שתי מליות מתוקות: קקאו וריבת חלב. ללקק את האצבעות![]() צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים |
המצרכים (8 מנות):לבצק השמרים:
למלית קקאו:
למלית ריבת חלב:
לסירופ הסוכר לזיגוג:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: שמים קמח במיקסר (עם וו לישה) ומערבבים לתוכו את השמרים. 2ממיסים חמאה במיקרוגל למשך 30 שניות. אם החמאה לא נמסה כולה, מחממים עוד 10 שניות. מחממים מעט במיקרוגל גם את החלב. 3מוסיפים לקמח את החמאה המומסת, החלב החמים, הביצים והסוכר, ומעבדים עד שהרכיבים מתאחדים. 4מוסיפים את המלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, מבריק, ומעט דביק. 5מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים להתפחה עד שנפח הבצק מוכפל (אפשר להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר למשך הלילה). 6אחרי התפיחה מחלקים את הבצק לרבעים (לרול נשתמש ב-3 רבעים וברבע הנותר ניתן להכין גלילת נוטלה, או להקפיא לשימוש מאוחר יותר). 7מכינים את המלית: מערבבים בקערית את הסוכר עם הקקאו והקינמון. מחממים במיקרו בקערית קטנה, בפולסים של 20 שניות את החמאה, עד שהיא רכה מאד אך לא נמסה ונוזלית. מניחים בצד. 8מכינים את הרול: מרדדים את אחד מרבעי הבצק לעלה מלבני. מורחים את המלבן בשליש מהחמאה הרכה, מפזרים שליש מתערובת הסוכר-קקאו-קינמון מעל, ומגלגלים לרולדה ארוכה. 9חוצים את הרולדה לאורך לשני חלקים בעזרת סכין חדה, ומניחים בתבנית בצורת שבלול - מסובבים את החצי הראשון סביב עצמו וממשיכים עם החצי השני. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים (ברביעי לא משתמשים, זוכרים?). מי שרוצה לגוון ולהפוך את העוגה למעניינת יותר, יכול למרוח על אחד הרבעים מלית ריבת חלב במקום מלית הקקאו. 10מכסים את התבנית במגבת נקייה ומשאירים להתפחה נוספת כשעה. שולחים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה בחלק העליון שלה. 11מכינים זיגוג: בזמן שהעוגה בתנור, מבשלים את חומרי הסירופ על האש עד שהסוכר נמס. 12מוציאים את הרול מהתנור ומיד מזגגים בסירופ הסוכר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |