
המצרכים (3 מנות):לבצק השבקיה
לסביצ'ה
להגשה
אופן ההכנה:לשבקיה: 1לשים את כל מרכיבי הבצק בעזרת וו לישה במיקסר עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק (אם יש צורך מוסיפים מעט קמח). 2מחלקים ל-3 כדורים שווים ומניחים במגש למשך כחצי שעה. 3פותחים כל כדור בצק לעלה בגודל 30X20 ס"מ ומגלגלים את הבצק לרולדה מאורכת. מניחים בצד לעוד כ-20 דקות. 4חותכים את הרולדה לקוביות שוות ברוחב 3-4 ס"מ. 5בעזרת מערוך מרדדים כל קובייה לעלה דק ומאורך, חורצים 7-8 פסים רוחביים בעזרת גלגלת זיגזג. 6מרימים בעדינות את הרצועות האי זוגיות (1/3/5/7 בעזרת אצבעות היד (רצועה על כל אצבע) ובתנועת היפוך עדינה הופכים את השבקיה על משטח העבודה כשהיא מסולסלת בצורת פרח. 7מחממים שמן עמוק בסיר קטן ומניחים בתוכו רינג בקוטר -8 ס"מ. כשהשמן חם (לא מידי) מכניסים לתוכו את השבקיה, בשלב זה היא תתנפח ותקבל את צורתה. ברגע שחלקה התחתון מזהיב, יש להפוך להזהבת הצד הנוסף ולהוציא לנייר סופג. לסביצ'ה: 8בקערה גדולה, מערבבים היטב ובעדינות בעזרת הידיים את כל מרכיבי הסביצ'ה המרוקאי. להגשה: 1מניחים בצלחת הגשה שבקיה אחת ומעליה מניחים מתערובת הסביצ'ה. 2מפזרים מעל כמה גרגירי קוסקוס בודדים לקישוט, מוסיפים מעט גרידת לימון על פסגת המנה ומניחים 2-3 צ'יפס מרווה מעל הכל. 3מזליפים מעט שמן זית מעל המנה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |