אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לחמניות בצל

מה יותר מבשר טובות מלחמנייה שזה עתה יצאה מהתנור? לחמנייה ממולאת שזה עתה יצאה מהתנור, כמובן. הגישו את הלחמניות האלה לאורחים, ואנחנו מבטיחים - כולם יזמינו את עצמם אליכם לכל ארוחות החג מכאן ולנצח

|mako אוכל| פורסם09:52
לחמניות בצל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:4.8204reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

לבצק:

  • קילו קמח רב תכליתי
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים אינסטנט לאפייה
  • 3 כוסות מים
  • רבע כוס שמן קנולה
  • רבע כוס שמן זית
  • כף מלח

למילוי:

  • 4 כפות שמן
  • 4 בצלים ענקיים
  • כף סוכר
  • חצי כף פפריקה מרוקאית מתוקה
  • חצי כפית כורכום
  • שליש כפית פלפל ארבע העונות גרוס
  • כפית מלח
  • שמן

להברשה:

  • ביצה טרופה
  • שומשום

אופן ההכנה:

1לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק חוץ מהמלח כ-7 דקות. מדי פעם משנים את מהירות המיקסר – מגבוהה, לנמוכה, לבינונית וחוזר חלילה (פעולה זו חשובה כי היא מחקה את הלישה הידנית).

2מוסיפים את המלח ולשים 2 דקות נוספות.

3מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח כשעה.

4בינתיים מכינים את המילוי: פורסים את הבצלים ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן כ-3 דקות נוספות, עד שהבצל מתחיל לשנות צבע לשקוף.

5מוסיפים את הפפריקה, הכורכום, פלפל ארבע העונות והמלח. אם רוצים מילוי יותר פיקנטי – אפשר להוסיף כפית של פפריקה חריפה.

6מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך, ממשיכים לטגן עוד 2 דקות ומסירים מהאש. מניחים לתערובת להצטנן.

7מחממים תנור ל-180 מעלות.

8מחלקים את הבצק ל-15-20 כדורים.

9מקמחים את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול.

10מניחים במרכז כל אחד מהעיגולים כף וחצי מהמילוי, סוגרים כמו שק ומסדרים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהפתח מופנה למטה.

11מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים עד הזהבה, כ-20 דקות.

>> לכל מתכוני החג
תגיות:לחמניות
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il