
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:להכנת העגבניות: 1מערבבים בקערה את חצאי העגבניות עם מעט שמן זית, מלח, פלפל, 3 כפות חומץ בלסמי וכפית סוכר. מעבירים לתבנית אפייה ומסדרים את העגבניות כך שצידן החתוך מונח כלפי מעלה. מזלפים מעט שמן זית נוסף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה עד שהעגבניות מושחמות ואפויות היטב. מצננים. להכנת הקרם: 2מעבדים מעט בקערת מעבד מזון את גליל גבינת העזים. כדי לרכך את הגבינה, תוך כדי העיבוד מוסיפים רבע כוס שמנת מתוקה. 3בקערה נפרדת מקציפים קלות את יתרת השמנת המתוקה במטרפה ידנית או במיקסר עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה. מוסיפים את גבינת העיזים לקצפת ומקפלים בעדינות עד לקבלת מוס אחיד. מתבלים במעט פלפל גרוס ותימין קצוץ ומצננים במקרר למשך חצי שעה לפחות. מעבירים לשק זילוף. להכנת הבלסמי המצומצם: 4מבשלים בסיר על אש בינונית כוס חומץ בלסמי וכפית סוכר עד שהחומץ מצטמצם לכחצי מהכמות המקורית. מצננים. 5חותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של 10X7 ס"מ (למנות אישיות). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים במעט חלמון ביצה. יש לשים לב שלא להבריש בצדדים של הבצק, אחרת הבצק לא ייפרד לעלים. 6אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך כ-10 דקות. לאחר מכן שמים על עלי הבצק נייר אפייה נוסף ועליו מניחים תבנית כבדה כדי למנוע מהעלים לתפוח מידי. ממשיגים לאפות למשך כרבע שעה עד שהעלים שחומים ופריכים. מצננים. להרכבת המנה: 7במרכז צלחת גדולה מניחים עלה אחד של בצק, מזלפים עליו שכבה דקה של מוס הגבינה ומסדרים מעל המוס שכבה של עגבניות צלויות. יוצרים שכבה נוספת באותו אופן ומסיימים עם עלה של בצק עלים. מקשטים במעט עלי רוקט ומזלפים מעט מהבלסמי המצומצם. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |