אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פטה כבד עם ריבת עגבניות שרי

מתכון נפלא לליל הסדר: ממרח כבד נימוח ועשיר בטעמים לצד ריבה מתקתקה

|מסעדת איטלקיה בתחנה| פורסם13:10
פטה כבד, ריבת עגבניות שרי (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.827reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותלא כשר

המצרכים (10 מנות):

(לתבנית טרין או אינגליש קייק):

  • 750 גרם כבד עוף נקי
  • 400 גרם שומן אווז (או חמאה, למי שלא שומר כשרות)
  • 2 חלמונים
  • 10 גרם קורנפלור (כף)
  • רבע כוס רדוקסיון (ראו בהמשך)
  • 20 מ"ל שמנת מתוקה
  • מלח ופלפל

לרדוקסיון:

  • כוס יין אדום
  • חצי כוס פורט
  • חצי בצל, קלוף וחתוך לקוביות
  • שן שום
  • ענף תימין
  • 5 עלי בזיליקום

לריבת שרי:

  • 250 גרם עגבניות שרי
  • 250 גרם סוכר (כוס ורבע)
  • כפית מיץ לימון
  • 2 מקלות קינמון

אופן ההכנה:

1מכינים את הרדוקסיון: מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן על אש גבוהה, עד שהנוזל נהיה סמיך ומצומצם (כ-20 דקות). מסננים ושומרים את הנוזל.

2מערבבים את כבדים עם הרדוקסיון ומניחים במקרר לשעתיים.

3מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים. מעבירים למעבד מזון וטוחנים לקבלת מרקם חלק.

4מרפדים תבנית בניילון נצמד, מסננים את התערובת ומעבירים לתבנית המרופדת. סוגרים ועוטפים את התבנית בנייר כסף.

5מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר עם מים, ואופים ב-150 מעלות כ-40 דקות. מוציאים ומצננים 24 שעות לפני ההגשה.

6לריבה: מבשלים את כל המרכיבים בסיר כשעה וחצי על אש קטנה. מורידים מהאש ומקררים.

7הצעת הגשה: חותכים את הטרין לפרוסות, מוסיפים בצד ריבת שרי ומקשטים בפלחי תפוז ועלי נענע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il