
המצרכים (4 מנות):לרוטב
למילוי
להכנת הרביולי
אופן ההכנה:להכנת רוטב הוניל והחלבה: 1בסיר קטן מרתיחים את השמנת המתוקה והחלב המרוכז עם מקל הוניל. לאחר חימום קצר, מגרדים עם גב סכין את כל תוכן התרמילים ומוסיפים חזרה לסיר יחד עם התרמילים הריקים. 2מוסיפים לסיר את פירורי החלבה, מערבבים היטב ומסירים מהאש. משליכים את התרמילים הריקים. 3מכינים בן מארי נוסף (סיר מים רותחים ועליו קערה חסינת חום). 4במיקסר מקציפים את ארבעת החלמונים, יחד עם כף סוכר, במשך 10 דקות, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. 5בזהירות, תוך כדי הקצפה, מוזגים את רוטב השמנת לחלמונים ומשאירים בסיר מעט גרגרי וניל ושמנת. 6מקציפים במשך חצי דקה ומעבירים את תערובת החלמונים והשמנת לבן-מארי. 7עם מקצפת יד מקציפים ללא הפסקה במשך 4 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה. 8מסירים מהאש, מניחים את הקערה על גבי קערה גדולה יותר עם מי-קרח, וממשיכים להקציף עד למרקם רך. 9מעבירים דרך מסננת דקה (חשוב שהתערובת תהיה חלקה מחלמונים קרושים או גושי חלבה קטנים). 10עוטפים בניילון נצמד כך שהוא נוגע בפני הרוטב ושומרים במקרר. להכנת קרם התפוחים: 11מכניסים לסיר, בו נותרו גרגרי וניל וטיפה שמנת, את רסק תפוחי העץ. 12על אש בינונית, מצמצמים תוך כדי ערבוב, את רסק התפוחים עד שהופך לקרם סמיך. 13מסננים היטב את קוקטייל הפירות, כך שהם לא יגירו סירופ בתוך הרביולי. להכנת הרביולי: 14לשים יחד את מרכיבי הבצק ומניחים בצד. מרדדים שליש מכמות הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח (את היתרה שומרים במקרר) עד לעובי 3-4 מילימטר. 15עם כוס דקה בקוטר 5 ס"מ או עם רינג מתכת, חותכים לעיגולים. 16על כל עיגול מורחים חצי כפית קרם תפוחים, מניחים שתי קוביות פרי ומפזרים מעט פירורי חלבה. 17סוגרים את העיגול לסהרון ומקפידים להדק היטב את הקצוות. את הסהרונים המוכנים שומרים על מגש מקומח, מכוסה מגבת, על מנת שלא יתייבשו וייסדקו. 18מרתיחים סיר מים גדול עם מעט מלח ומבשלים בו את הרביולי. כשהרביולי צפים, ממשיכים לבשל לעוד כדקה ועם כף מחוררת מוציאים ומעבירים לצלחת הגשה. להגשה: 19מוסיפים את הרוטב המוכן מעל לרביולי ומצננים. 20מפזרים מעל פירורי חלבה ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |