אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוף ממולא בזיגוג דבש ויין לבן

עוף עסיסי במילוי פתיתים ופטריות שמפיניון ברוטב משגע

|מסעדת סנדר| פורסם22:18
עוף  (צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים)
צילום: שי שרף, 7 מנות ל-7 ימים
Rating:54reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (5 מנות):

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לטבעות
  • 200 גרם פתיתים עגולים/פתיתי אורז
  • כפית פפריקה אדומה
  • 2 עגבניות בשלות מגורדות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס ציר עוף
  • 250 גרם פטריות שמפיניון
  • עוף שלם בינוני טרי ונקי ראש שום טרי
  • 2 כפות דבש
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • כפית פפריקה אדומה
  • 2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן.

2מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה.

3מוסיפים פפריקה, את העגבניות המגורדות, את רסק העגבניות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים ביחס של אחד לאחד על פי כמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד שהם כמעט רכים ומוכנים.

4מוסיפים חצי מכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.

5ממלאים את העוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.

6בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.

7מברישים את העוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין.

8לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il