
המצרכים (2 מנות):לדג במעטפת
לאטריות
להקפצה בווק
לרוטב הקוקוס
אופן ההכנה:הדג העטוף: 1בעזרת מכתש מועכים למשחה ג'ינג'ר, שום, קליפת לימון, קארי ירוק, מלח, פלפל שחור, עלי כפיר ליים וכוסברה. 2מוסיפים את השמן ומערבבים לעיסה אחידה. 3מורחים את הדג בתערובת מבחוץ ומבפנים, מרפדים בעלי הבזיליקום. 4שוזרים את החצילים והבצל הירוק למעין שמיכת שתי וערב, ועוטפים את הדג כאשר ראש הדג נשאר חשוף. בעזרת חבל מהדקים וקושרים את השמיכה אל הדג. 5מברישים בתערובת, אופים בתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות במשך 25 דקות. 6מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ- 20 דקות נוספות. 7מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת מספריים מתירים את החוט. האטריות: 1בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, שמן זית, מלח ותרד. מערבלים. 2לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בת שעה במקרר. 3חוצים את הבצק ל-2 כדורים. 4בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה בעובי בינוני וארוך. 5בעזרת צידה השני של מכונת הפסטה חותכים את העלה לאטריות ארוכות (בכל שלב יש לקמח את הבצק ואת האטריות היטב למניעת הידבקותן). 6מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים וכף מלח כ-3-4 דקות, מסננים ויוצקים כף שמן זית למניעת הדבקות האטריות. הקפצת האטריות: 1במחבת גדולה או בווק מחממים היטב את השמן. 2מוסיפים במהירות בצל ירוק ומערבבים, מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים שוב. מוסיפים את האטריות ואת מי הבישול ומקפיצים כדקה. 3מוסיפים ביצה מקושקשת, עלי בזיליקום, עלי תרד ואת הכוסברה הקצוצה. מקפיצים כ-2 דקות נוספות. 4מתבלים במלח ופלפל. אופן הכנת רוטב הקוקוס והקארי הירוק: 1בסיר קטן מחממים שמן, מוסיפים ג'ינגר ושום, ומטגנים קלות. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת עלה הכפיר ליים ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות. 2מוסיפים קארי ירוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב אל חלב הקוקוס החם. מבשלים כ-5 דקות נוספות. הגשה: בצלחת מוארכת עורמים מהאטריות בסגנון פאד-טאי, עליהן משעינים את הדג ויוצקים מעל כמות נדיבה מן הרוטב. מעטרים בפלח לימון ועלי כוסברה טריים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |