אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קציצות עוף ברוטב עגבניות

מנה ביתית מופלאה ומשביעה שלא תרצו להפסיק לאכול

|סמדיש| פורסם19:46
קציצות ברוטב עגבניות (צילום: OlgaMiltsova, Istock)
צילום: OlgaMiltsova, Istock
Rating:4.51617reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (7 מנות):

  • 400 גרם חזה עוף טחון
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • בצל, מגורד בפומפייה
  • תפוח אדמה, מגורד בפומפייה
  • כף תבלין ראס אלחנות
  • מעט פלפל לבן
  • מלח לפי הטעם
  • כף שמן

לרוטב:

  • 4-5 עגבניות
  • מעט שמן לטיגון
  • בצל, קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף, פרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • כמון
  • כף אבקת מרק עוף
  • 2 כפות שום כתוש

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את חזה העוף הטחון עם הפטרוזיליה והכוסברה. מוסיפים את הבצל ותפוח האדמה המגורד ומערבבים.

2מוסיפים ראס אלחנות, פלפל לבן, מלח לפי הטעם ושמן, מערבבים ומניחים בצד.

3מכינים את הרוטב: קולפים העגבניות וחותכים אותן לקוביות.

4מטגנים את הבצל, מוסיפים את העגבניות והפלפל החריף ומערבבים.

5מוסיפים רסק עגבניות, 2 כוסות מים חמים, תבלינים ושום כתוש וממשיכים לערבב. מבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. לאחר מכן מוסיפים עוד 2 כוסות מים.

6יוצרים קציצות קטנות מתערובת העוף ומניחים בזהירות בתוך הרוטב המבעבע. מבשלים כ-20 דקות.

7מכינים פסטה לפי ההוראות על האריזה, ומגישים עם הקציצות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il