אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פטריות פורטבלו צלויות ביין

מחפשים מנה ראשונה פשוטה ומרשימה, שתגרום לאורחים שלכם להרגיש במסעדת גורמה? זה המתכון שלכם: פטריות צרובות על מחבת, מזוגגות ברוטב מקסים מקסים של חמאה ויין אדום. רוצים עוד

|מסעדת בליני| פורסם06:19
פטריות פורטבלו צלויות ביין (צילום: בועז לביא, מסעדת בליני)
צילום: בועז לביא, מסעדת בליני
Rating:4.763reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (4 מנות):

  • 8 פטריות פורטבלו גדולות (ללא רגל)
  • 50 גרם חמאה (חצי חבילה קטנה)
  • 50 גרם סוכר (רבע כוס)
  • כפית עלי תימין
  • חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1צורבים את הפטריות על מחבת פסים או גריל, עד ריכוך והשחמה (כ-5 דקות).

2בינתיים מחממים במחבת רחבה את החמאה עם הסוכר, התימין והיין. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהנוזל מצטמצם בערך בחצי.

3אחרי צמצום הרוטב מוסיפים את הפטריות, ומערבבים היטב כך שהפטריות מזדגגות יפה.

* במהלך החודשים אוקטובר-דצמבר תקייםבליני, בית האוכל האיטלקי הכפרי שבנווה צדק, פסטיבל פטריות, בסימן מחווה לפסטיבל הכמהין המסורתי הנחגג באיטליה בעת הזו. במהלך תקופה זו יוגש במקום תפריט מיוחד, שבו יככבו פטריות על זניהן השונים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il