אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קבב בורי עם עגבניות צלויות, על טחינת יוגורט

קציצות דגים משובחות בטעמים של שום, קינמון וכוסברה בזיגוג ייחודי של טחינת יוגורט

|מאסטר שף| פורסם11:00
המנה של אביגיל פרת
Rating:1.118reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 1/2 ק"ג דג בורי נקי לגמרי מאדרות ועור (משקל לאחר הניקוי)

  • 1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
  • 1/2 בצל קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום - רטובות וסחוטות
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • רבע כפית קינמון
  • רבע כפית כמון
  • רבע כפית כוסברה יבשה טחונה

למצע העגבניות

  • אשכול של כ- 7-8 עגבניות שרי לכל מנה

  • שמן זית
  • שן שום לכל אשכול
  • מלח ופלפל

לטחינת יוגורט

  • 1/2 כוס טחינה גולמית

  • 1/2 כוס יוגורט עזים
  • מלח
  • פלפל
  • כף לימון כבוש קצוץ (אפשר יותר ע"פ הטעם)

אופן ההכנה:

1קוצצים את הדג בסכין ומערבבים היטב עם שאר מרכיבי הקבב. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

2יוצרים בידיים רטובות קציצות עגולות וצולים על מחבת פסים חמה או על הגריל כ-2-3 דקות מכל צד.

3להכנת מצע העגבניות: מערבבים בעדינות את העגבניות עם שאר המרכיבים, משתדלים שלא יפלו מהגבעול. צולים בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה - עד שהעגבניות מתחילות להתבקע.

4להכנת טחינת היוגורט: מערבבים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מעט מים אם סמיך מדי.

5מסדרים כשתי כפות טחינה על הצלחת, מעליה 2 קציצות וליד - אשכול העגבנייה. מוסיפים תלולית של לימון כבוש קצוץ וומקשטים במעט עלי כוסברה טריים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il