אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קישואים עגולים ממולאים באורז ותמרים

מנה בריאה ודלת קלוריות במילוי טעים ומתקתק

|מועצת הצמחים| פורסם11:16
קישואים ממולאים בקינואה ובורגול (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:4.27reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 6 קישואים עגולים

  • 3 עגבניות קלופות פרוסות לפרוסות עבות
  • 1 לימון פרוס דק בקליפה
  • 300 גרם תמרים חצויים ומגולענים

למילוי

  • 1 בצל קצוץ

  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס אורז פרסי
  • 1 כוס ציר עוף חם
  • 1 ביצה קטנה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • 200 גרם תמרים
  • 50 גרם אגוזי מלך- קליפורניה קלויים

אופן ההכנה:

1מסירים לקישואים את החלק העליון ובעזרת כף מרוקנים את הפנים.

2להכנת המילוי מקפיצים בסיר כבד את הבצל בשמן חם עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את האורז ובחושים. מנמיכים מאוד את האש, מוסיפים את הציר החם ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומצננים מעט.

3מוסיפים לאורז את הביצה, השמיר, התמרים הלחים ואגוזי מלך קצוצים גס ומתבלים במלח ופלפל.

4מחממים תנור ל-200 מעלות.

5מורחים את הקישואים בשמן זית ומתבלים היטב מכל הצדדים.

6מרפדים סיר כבד ורחב: מניחים פרוסות עגבנייה, לימון ואת התמרים המגולענים. מניחים את הקישואים מעל.

7אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il