
סלט ניסואז עם טונה אדומהסלט משגע, חגיגי, עשיר וחתיך בכל קנה מידה שכבש את המטבח שלנו בסערה, ומיד תבינו למה: תפוחי אדמה בתנור, עגבניות שרי צלויות, אספרגוס, ביצים וטונה אדומה בוויניגרט חרדל משגע. כבר כמעט שכחנו שזה בסך הכל סלט![]() צילום: דרור עינב, mako אוכל |
המצרכים (4 מנות):
לוויניגרט חרדל:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-200 מעלות. 2חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומתבלים בשמן זית, 2 שיני שום, תימין, מלח ופלפל שחור. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה, מכסים היטב בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד לריכוך מלא. מורידים את הכיסוי וצולים כ-5 דקות נוספות, עד להזהבה. 3חוצים את עגבניות השרי ומסדרים אותן בתבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, תימין, 2 שיני שום וסוכר, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-25 דקות. 4מבשלים את הביצים במים רותחים כ-6 דקות ומעבירים מיד למי קרח. 5מתבלים את הטונה האדומה במלח ופלפל שחור גרוס, וצולים במחבת חמה עם שמן זית 10-20 שניות מכל צד. מניחים בצד לקירור, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ. 6קולים את אגוזי המלך עם מעט מלח ושמן זית בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות 5-7 דקות. 7חולטים את האספרגוס ומעבירים למי קרח. 8מכינים ויניגרט חרדל: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לשמנים. תוך כדי ערבול מזלפים פנימה את השמנים עד ליצירת אמולסיה (תחליב אחיד). מהכמות הזאת ייצא כמעט חצי ליטר ויניגרט, נשמר כשבועיים במקרר. 9מרכיבים את הסלט: מניחים בצלחת עמוקה מעט מכל מרכיב, חוצים את הביצים ומניחים מלמעלה. מוסיפים 3 כפות ויניגרט, מקשטים בבצל הירוק ומגישים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |