אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת קראמבל תפוחים

מכירים קראמבל? מדובר במין קסם בצקי שמורכב מקמח, סוכר, שומן כלשהו ותבלינים, שמפוררים מעל תבנית פירות ומקבלים קינוח שהוא לא רק מעולה, הוא גם מרשים ברמות. אז שלא נכין?

|אשת סטייל| פורסם14:19
עוגת קראמבל תפוחים (צילום: טליה הדר , אשת סטייל)
צילום: טליה הדר , אשת סטייל
Rating:4.536reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

למלית:

  • 2 ביצים
  • 4 כפות דבש
  • גביע קטן (כ-4 כפות) רסק תפוחים טבעי
  • רבע כפית מלח דק
  • 2 כפות קמח תופח
  • כפית הל טחון (בבקשה אל תוותרו! זה נותן את הקיק)
  • רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה אבל כדאי)
  • 2 כפיות קינמון טחון

לתפוחים:

  • 3 תפוחי גרני סמית
  • כף סוכר חום

לפירורים (הקראמבל):

  • חצי כוס קמח (כ-70 גרם)
  • 4 כפות שמן קוקוס נוזלי
  • כף סוכר חום
  • רבע כפית מלח דק

לפיזור מעל:

  • חצי כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
  • כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומערבבים עם הסוכר החום (כף).

3טורפיםבקערהאת מרכיבי המלית.

4מערבביםאת מרכיבי הפירורים בקערה רק עד לקבלת מרקם של פלסטלינה.

5. מעבירים את התפוחים לתבנית 26 עגולה ושופכים מעל את המלית בצורה אחידה.

6. מפוררים מעל את הבצק לפירורים גסים (בלי לערבב. איך שהם נופלים ככה טוב).

7. מפזרים אגוזי מלך קצוצים וסוכר חום ואופים כ-45 דקות, או עד להזהבה יפה.

8. מניחים לצינון קל ומגישים (מומלץ עם כדור גלידה וניל).

לעוד מתכונים שווים בסטייל היכנסו לאשת סטייל- הבלוג של טליה הדר

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il