אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

דלורית אפויה

דלוריות בתנור, מתובלות בפשטות וקלה להכנה. לא רק שהדלורית אינה פחמימה - היא גם קלה לחיתוך וסופגת טעמים נפלא. תנו לה את התהילה שהבטטה לקחה

|mako אוכל| פורסם11:36
דלורית אפויה (צילום: istockphoto)
צילום: istockphoto
Rating:484reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • דלורית ארוכה חתוכה לארבע (לאורך), או לחתיכות גדולות (שישבו על רשת הצלייה של התנור)
  • 2 שיני שום
  • מלח גס
  • 3 כפות שמן זית
  • כמון
  • פלפל גרוס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2כותשים את השום והמלח במכתש ועלי, מוסיפים כמון, פלפל גרוס ושמן זית ומערבבים לתערובת תיבול.

3מורחים את רבעי הדלורית (מהצד הנקי כמובן, משאירים את הקליפה), ומניחים אותה על רשת הצלייה של התנור (מומלץ לשים מתחת תבנית או נייר כסף). צולים כ-45 דקות ואם היא עדיין לא מאוד רכה מפנים, משאירים לעוד כמה דקות בתנור. אפשר לאכול עם כף את הבפנוכו הרך, או לפרוס בזהירות לפרוסות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגיות:דלורית
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il