
טרטר דג של פסחפרפרזה על גפילטע פיש, עם דג וחצילים קצוצים דק-דק, מוגשים עם רוטב סלק וחזרת שקורץ לחזרת המסורתית![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
"הארוחה כולה היא מאוד קונסרבטיבית. רק כאן, במנה הזו, הרשיתי לעצמי להתפרע, ובמקום הגפילטע המסורתי בחרתי ללכת על טרטר של דג ים. גם את החזרת תפגשו פה בפנים אחרות". המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1מבשלים את הסלקים על קליפתם במים עד שהם רכים (בערך שעה). מסננים ומקררים. 2מקלפים את הסלקים ומגרדים על החלק הגס של הפומפייה לתוך קערה. 3מגרדים פנימה את שורש החזרת, הפעם על החלק הדק ביותר של הפומפייה, ומוסיפים כף שמן זית, מלח וכמה כיפות לימון. מערבבים וטועמים – את כמות החזרת קובעים לפי מידת החריפות הרצויה. 4שורפים את החציל על הגז, מורידים מהאש ולאחר כ-10 דקות מקלפים. קוצצים ומתבלים במלח ובשמן זית. קוצצים את הדג היטב על קרש חיתוך, עד לקבלת מרקם של בשר טחון. 5מוסיפים לבשר הדג כף מהחציל הקצוץ, ומערבבים היטב תוך כדי קיצוץ. מתבלים במלח. 6מניחים את תערובת הדג על מרכז הצלחת ומשטחים אותה בעזרת סכין. 7מוסיפים את סלט הסלק ומגישים. אפשרות נוספת היא להגיש את הטרטר עם מיץ סלק, שלתוכו מגררים מעט חזרת (ראו בתמונה). * הערה: את הסלק והחציל ניתן להכין יום קודם, את הדג יש לקצוץ רק בסמוך להגשה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |