אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת שכבות של עגבניות שרי וקרם ריקוטה

קרם רך ועדין בטעם מפתיע בשילוב בצק פריך ורוטב טופי

|מאסטר שף| פורסם21:30
מסטר שף (תמונת AVI: mako)
Rating:4.613reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לקרם:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 4 כפות ריקוטה
  • 2 כפות קרם פרש
  • 8 כפות מיץ עגבניות שרי מסונן
  • 3 כפות מייפל
  • מעט וניל
  • 4 כפות סוכר חום

לבצק והרוטב

  • 6 ריבועי בצק פילו (דו שכבתיים) משומנים בחמאה
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • כף חמוציות
  • מעט גרידת לימון
  • מעט מייפל
  • מעט חמאה
  • 4 כפות שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

להכנת הקרם:

1מקציפים בקערה את השמנת. מקפלים פנימה את הריקוטה וקרם פרש.

2מבשלים בסיר קטן את מיץ העגבניות, מייפל, וניל ואת הסוכר החום.

3לאחר שהתערובת בסיר חמה, מקררים מעט, מוסיפים בעדינות לקצפת ומניחים במקרר.

לבצק והרוטב:

1אופים את עלי הפילו המשומנים בתנור עד להזהבה, מוציאים ומניחים בצד.

2בסיר קטן, מבשלים את עגבניות השרי והחמוציות עם גרידת הלימון ומעט מייפל. מבשלים עד לקבלת מרקם ריבתי.

3מסירים בעדינות את קליפת העגבניות.

4מוסיפים לסיר מעט חמאה ושמנת מתוקה וממשיכים לבשל עד לקבלת זיגוג במרקם טופי, מסירים מהאש ומצננים במקרר כחצי שעה.

להגשה:

5מניחים בצלחת הגשה שכבה של עלה פילו, מעליו שכבת קרם עגבניות ועלה פילו נוסף. בשכבה האמצעית מוסיפים את העגבניות והרוטב וסוגרים עם שכבה נוספת של פילו וקרם. מקשטים במעט רוטב שרי ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il