אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ארטישוק ממולא

מי שחושב שמדובר במתכון קשה או מסובך, שיחכה רגע ולא יברח כי זה ממש פשוט

|סמדיש| פורסם19:41
ארטישוק ממולא בשר של סהר
Rating:4.5276reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • ראשי ארטישוק
  • 1 חבילת תחתיות ארטישוק
  • בשר טחון עם כוסברה, פטרוזילה, בצל אחד ותפוח אדמה אחד
  • ראס אל חנות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • שמן
  • מים
  • 1 חבילת אפונה
  • ביצה טרופה
  • 1 בצל קצוץ
  • 4-5 גבעולי כרפס
  • 1/2 לימון
  • תבלינים: כורכום, פלפל לבן, מרק עוף

אופן ההכנה:

1ראשית לשים את ראשי הארטישוק להפשרה מלאה.

2לתבל את הבשר הטחון בכפית ראס אל חנות, מעט פלפל שחור, מלח, 2 כפות שמן ו3 כפות מים. לערבב הכל לאיחוד להניח בצד.

3מטגנים את הבצל. חותכים את הכרפס לאורך של 5-6 ס"מ ומוסיפים לבצל.

4מפזרים מעל את האפונה.

5מברישים את פנים ראש הארטישוק בביצה וממלאים בבשר הטחון, הביצה מדביקה את הבשר הטחון.

6שמים מעל האפונה את ראשי הארטישוק הממולאים, ממיסים בכוס 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית שטוחה של כורכום, 1 כף מרק עוף ומוסיפים אל הסיר. מערבבים בתנועת סיבוב את הסיר.

7מוסיפים מים חמים עד גובה האפונה ותחתית הארטישוק, מנמיכים להבה ומבשלים 45 דקות עד צימצום הרוטב.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il