אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מוס לימון וקראמבל

מתכון למוס לימון שממש לא מתנצל שהוא כזה: חמאה, ביצים, סוכר ולימון - זה מה שיש בו, וזה כל מה שצריך (אוקי, וג'לטין בשביל המרקם). הוא יוצא מושלם, אבל אם אתם בכל זאת מחפשים את קראנצ' - תכינו גם קראמבל ליד

|הבסטה| פורסם11:34
רפרפת, פותחים בסטה (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל
Rating:4.49reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (15 מנות):

למוס:

  • 720 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 380 גר' סוכר
  • 400 מ"ל מיץ לימון
  • 12 ביצים
  • 3 דפי ג'לטין

לקראמבל:

  • 300 גר' חמאה קרה בקוביות
  • 150 גר' סוכר חום
  • 375 גר' קמח לבן

אופן ההכנה:

1מרכיבים בן מארי: מוצאים קערה חסינת חום שיכולה לשבת על דופנות סיר ושתחתיתה תגיע בערך למחצית גובהו - חשוב שתחתית הקערה לא תיגע במים הרותחים שבסיר. ממלאים שליש מהסיר במים ומביאים לרתיחה עדינה.

2בקערה שמים את כל מרכיבי המוס למעט הג'לטין ומניחים מעל המים החמים. מערבבים עד שיש עיסה אחידה אך לא רותחת. למי שיש מדחום אז שיראה 76 מעלות, כל השאר צריכים להוריד מהאש כשיש בעבוע עדין.

3בינתיים משרים את דפי הג'לטין במים קרים ל־5 דקות. מוציאים, סוחטים מהמים ומערבבים לתוך הקערה החמה. מוודאים שכל הג'לטין נמס ומעבירים לתבנית עמוקה ללילה.

4הכנת הקראמבל: טוחנים את כל הרכיבים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את התערובת על תבנית שטוחה עם נייר אפייה ואופים 20-30 דקות ב־180 מעלות עד שהפירורים שחומים. מצננים.

5להגשה: מניחים ערימת מוס בצלחת. מפזרים קראמבל. אפשר גם להכין קצת קצפת בצד.

>> אוהבים רפרפות למיניהן? קבלו מתכון לפנה קוטה תאנים
>> וגם למלבי מנצח
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il