אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

פול מצרי

אם אין חומוס תאכלו פול

|דרך האוכל עם אהרוני וגברי| פורסם17:57
שקים בשוק (צילום: עודד קרני)
צילום: עודד קרני
Rating:3.453reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 1 ק"ג פול יבש
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 8 ביצים
  • לתיבול
  • 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • או
  • ½ כוס שמן זית
  • 5-6 שיני שום קצוצות
  • ½ כוס מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1בוררים את הפול ושוטפים היטב 2. מניחים את הפול בקערה גדולה עם אבקת האפייה מכסים בהרבה מים ומשרים למשך לילה. 3. מסננים את הפול ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים לסיר גדול, מניחים את הביצים מעל הפול, ממלאים את הסיר במים כמעט עד סופו ומביאים לרתיחה. כשהמים רתחו מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 3-4 שעות עד שהפול מתרכך מאוד. 4. לאחר שעתיים של בישול מוסיפים לפול כמות נדיבה של מלח (במשך השעתיים הראשונות לבישול נמנעים מלהוסיף לפול מלח שכן הוא ימנע ממנו להתרכך) 5. בתום הבישול מועכים את הפול בממעך לכדי תערובת גסה. ישנן שתי אפשריות לתבל את הפול האחת היא להוסיף למחית הפול בעודה חמה, 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות, מעט מלח ופלפל ולערבב עד שהחמאה נמסה. 1האפשרות השנייה היא להניח במחבת ½ כוס שמן זית ו5-6 שיני שום קצוצות ומעל להבה נמוכה לטגן קלות מאוד את השום- עניין של 2 דקות לערך, לאחר הטיגון הקצר, מוסיפים ½ כוס מיץ לימון ומסירים מהאש לפני נקודת הרתיחה. יוצקים את התערובת מעל מחית הפול, ממליחים, מפלפלים ומגישים חם.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il