אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מאפינס מלוחים חגיגיים

חטיף מהיר מעולה לאירוח עם שילוב טעמים מושלם

|mako אוכל| פורסם14:48
מאפינס עגבניות וגבינת עזים (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.511reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • 85 גרם חמאה
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • 2 כפות בזיליקום, קצוץ
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס קמח חומוס
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • כוס ורבע חלב
  • 2 ביצים
  • 150 גרם גבינת עזים (רכה, בגליל)
  • 10 עגבניות שרי, חצויות

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית מאפינס עם מעט חמאה מומסת או תרסיס שמן.

2ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את העירית והבזיליקום, ומטגנים למשך כדקה עד שעשבי התיבול מתרככים ומוציאים את טעמם. מסירים מהאש.

3מערבבים בקערה את החומרים היבשים: קמח, קמח חומוס, מלח ואבקת אפייה.

4בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים: חלב, ביצים וחמאה.

5יוצרים גומה בתערובת הקמח ושופכים לתוכה את התערובת הרטובה. מערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת ועדיין נותרים מעט גושים.

6יוצקים את התערובת לתוך תבניות המאפינס. ממלאים עד ל-2/3 מוגבה התבנית. במרכז כל מאפין שמים חתיכה של גבינת עזים ומעליה חצי עגבנית שרי.

7אופים במשך 15-20 דקות (תלוי בגודל התבנית שלכם) עד שהמאפינס זהובים וקיסם שננעץ יוצא יבש, אך עם מעט פירורים.

8מצננים מעט ומגישים בטמפרטורת החדר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il