
סלט תפוחי אדמה בריאאיך הופכים סלט תפוחי אדמה לבריא יותר? פשוט מאוד: מוסיפים לו סלק ובצל ירוק, מורידים את הביצים (כן, ביצים זה בריא, אבל לא בכמות כזאת) ומטפלים במיונז. שווה לאמץ![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
אני אוהבת מאוד סלט תפוחי אדמה וביצים עם מלפפון חמוץ - הבעיה היא שכשאוכלים אותו אפשר בקלות לצרוך שתי ביצים קשות, ואפילו יותר, בלי לשים לב. הסלט הזה פותר את הבעיה הזו - אין בו ביצים בכלל (טבעונים, זה טוב גם לכם). מכיוון שרק תפוחי אדמה זה גם לא להיט מבחינה בריאותית - הוספתי את הסלק, האפונה והבצל הירוק, שנותנים גיוון בצבע, בטעמים, במרקמים וגם בערכים התזונתיים. המנה נשמרת היטב במקרר (אם נשאר ממנה משהו. ולא נשאר). המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1מאדים בסיר גדול את התפוחי אדמה והסלקים (על קליפתם) כ-40 דקות. מצננים. 2קולפים את התפוחי אדמה והסלקים ופורסים לקוביות בינוניות. 3פורסים את הבצל ירוק. 4מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב בקערית קטנה. 5מערבבים את מרכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! *ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |