מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מיני סברינות חגיגיות בתוספת גנאש

30 יחידות של הנאה בלתי פוסקת. קינוח נפלא ומושלם לאירוח

|מתוקה| פורסם16:52
מיני סברינות (צילום: דן פרץ)
צילום: דן פרץ

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (7 מנות):

לסברינות

  • 1/3 כוס חלב
  • 10 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 3/4 כוס קמח מנופה
  • 2 ביצים מס' 1
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • קורט מלח
  • 40 גרם חמאה/מרגרינה מומסת פושרת

לסירופ הסוכר

  • 1.2 כוסות מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/8 כוס רום איכותי

לגנאש לבן

  • 150 גרם שוקולד לבן
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (1 לגנאש, 1 ליום אחרי)

לגנאש לבן תמרים

  • 1 מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 500 גרם שוקולד לבן
  • 1/2 כוס ממרח תמרים

לגנאש נוגט

  • מיכל שמנת מתוקה 38%
  • 250 גרם שוקולד לבן
  • 250 גרם שוקולד חלב
  • 250 גרם אבקת נוגט מעורבבת עם 1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה:

(להכנה כיום לפני ההגשה):

1מחממים תנור ל180 מעלות.

2בקערת מיקסר עם וו מלוש, מערבבים חלב ושמרים עד איחוד. מוסיפים סוכר, קמח, ביצים, וניל, מלח ולערבב כדקה, להוסיף את החמאה/מרגרינה מומסת ולערבל כ 3 דקות עד יצירת בצק דביק ונוזלי מאוד.

3משאירים את הבצק בקערת המיקסר כ-15 דקות לתפוח. לאחר מכן מערבבים במהירות נמוכה ומוציאים את האוויר.

4מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר מס' 8 או חור קטן ומזלפים לתבניות סיליקון מיני סברינה או תבניות מתכת משומנות כ-3/4 מגובה התבנית. מתפיחים כחצי שעה ו/או עד גובה התבנית.

5אופים בתנור חם כ-10-15 דקות עד שהסברינות משחימות מעט.

6מקררים לחלוטין ושומרים בכלי אטום במקפיא ל 24 שעות. (אין לטבול את הסברינות באותו יום ייצור).

7להכנת הסירופ, מרתיחים את המים והסוכר לסירופ, מוסיפים רום וטובלים את הסברינות עם הצד השטוח למטה, בחום נמוך וברתיחה קטנה, כ 2 דקות מכל צד עד שהן סופגות ומשלשות את גדלן. מוציאים לתבנית עם מסננת ומשאירים כ-15 דקות להורדת נוזלים.

לגנאשים:

יש להכין את הגנאשים יום לפני ההכנה

לגנאש לבן:

1ממיסים שוקולד לבן במיקרו בזהירות כדקה ומערבבים עם לקקן.

2מרתיחים מיכל 1 של שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד. טורפים ומקררים כ-24 שעות בכלי אטום.

3למחרת, טורפים את הגנאש הקר במיקסר ומוסיפים מיכל שמנת מתוקה קרה. מקציפים ביחד עד היווצרות קצפת קשה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ולזלף על הסברינות.

מקשטים בדובדבן מסוכר.

לגנאש לבן תמרים :

1ממיסים שוקולד לבן במיקרו בזהירות כדקה ומערבבים עם לקקן.

2מרתיחים מיכל 1 של שמנת מתוקה, שופכים על השוקולד ומוסיפים את ממרח התמרים. טורפים ומקררים כ-24 שעות בכלי אטום.

3למחרת, טורפים את הגנאש הקר במיקסר ומוסיפים מיכל שמנת מתוקה קרה. מקציפים ביחד עד היווצרות קצפת קשה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ולזלף על הסברינות.

מקשטים ברימונים טריים.

לגנאש נוגט :

1ממיסים שוקולד לבן במיקרו בזהירות כדקה ומערבבים עם לקקן.

2מרתיחים מיכל 1 של שמנת מתוקה, שופכים על השוקולד ומוסיפים את אבקת הנוגט. טורפים ומקררים כ-24 שעות בכלי אטום.

3למחרת, טורפים את הגנאש הקר במיקסר ומוסיפים מיכל שמנת מתוקה קרה. מקציפים ביחד עד היווצרות קצפת קשה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ולזלף על הסברינות.

מקשטים באגוזי ברס קצוצים דק.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il