אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סלמון צלוי עם עדשים שחורות

מנה שהיא שיא הקלילות מצד אחד ועשירה בטעמים מצד שני: פילה סלמון ששומר על עסיסיות עם סלט עדשים שחורות, מוגש עם קצת סחוג, עגבנייה ויוגורט - ארוחת ערב חגיגית שאפשר לשמור לאירוע אבל גם להתפנק עליה סתם ככה

|mako אוכל| פורסם16:51
אתגר האוכל הבריא סלמון ועדשים (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
צילום: אסף רונן, mako אוכל
Rating:57reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (1 מנות):

  • 1/2 כוס עדשים שחורות
  • כף עירית, קצוצה
  • 2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
  • כף בצל סגול, קצוץ דק
  • כפית מיץ לימון
  • כפית שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

לדג:

  • 150 גרם פילה סלמון
  • 1/2 כפית שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

להגשה:

  • סחוג
  • עגבנייה
  • 3 כפות יוגורט

אופן ההכנה:

1מרתיחים ליטר מים בסיר ומבשלים את העדשים 20 דקות. העדשים צריכות להתרכך אך להישאר מעט נגיסות. שוטפים במים קרים ומסננים.

2כאשר העדשים קרות מערבבים אותן עם שאר חומרי הסלט.

3מורחים את הסלמון בשמן, מלח ופלפל. צורבים במחבת, שתי דקות מכל צד, או אופים 10 דקות בתנור שחומם לחום מירבי. הנתח צריך להיות מבושל, אך עדיין עסיסי וורוד במרכזו.

4להגשה: מורחים את תחתית הצלחת ביוגורט ומורחים נגיעות של סחוג. חוצים את העגבנייה לרוחבה וסוחטים בעדינות את הזרעים שלה על היוגורט. מעליו עורמים את הסלט ומעליו מניחים את הסלמון.

>> רוצים לנסות את אתגר האוכל הבריא? הנה כל המתכונים ל-10 ימים
תגיות:סלמון
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il