אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

ביסק פטריות

מרק סמיך וקרמי במרקם פטריות עשיר

|אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים| פורסם09:47
ביסק פטריות (צילום: דן חיימוביץ', אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים)
צילום: דן חיימוביץ', אוכל למחשבה, הוצאת ידיעות ספרים
Rating:3.18reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 25 גרם חמאה

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 ענף רוזמרין טרי קצוץ דק (עלים בלבד)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 שן שום כתושה
  • 300 מ"ל יין לבן
  • 60 מ"ל ברנדי
  • 1.2 ליטר ציר ירקות
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 גזר גדול חתוך לגפרורים דקים
  • 450 גרם (2 סלסלות) פטריות שמפיניון פרוסות דק
  • 120 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את הבצל, הרוזמרין, הפפריקה והשום. מטגנים עד שהבצל מתרכך.

2מוסיפים לסיר את היין הלבן, הברנדי, הסויה, ציר הירקות ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזר וממשיכים לבשל עד שהוא מתרכך מעט. מכניסים את הפטריות ומבשלים עד שהן מתכווצות.

3מנמיכים את הלהבה ובזרזיף אטי מוסיפים את השמנת. יש להיזהר שהמרק לא יתקרש. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il