מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגיות קוואקר עם שוקולית וקינמון

שוקולדיות, מתוקות, ואפילו בריאות: קבלו את העוגיות שייקח לכם רק רבע שעה להכין, ועוד 12 דקות לאפות

|mako אוכל| פורסם09:39
עוגיות קוואקר עם שוקולית וקינמון (צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל)
צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • 2 כוסות קוואקר
  • 100 גרם סוכר חום (חצי כוס)
  • 150 גרם קמח תופח (כוס ועוד כף)
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות גדושות שוקולית (או להכנה ביתית: יחס שווה של קקאו, שוקולד מומס וסוכר)
  • 1 כף קינמון
  • 4 כפות שקדים, פרוסים או קצוצים
  • 1 כוס מים חמים (לא רותחים)

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות.

2שמים בקערה את הקוואקר, הסוכר, הקמח, החמאה, השוקולית, הקינמון והשקדים. יוצקים את המים החמים ומערבבים היטב בידיים, עד לקבלת בצק חלק אחיד ונעים.

3יוצרים מהבצק כדורים קטנים בגודל כ-3 ס"מ, ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על מרחק של כ-3 ס"מ אחד מהשני.

4פורסים על התבנית נייר אפייה נוסף, ומועכים בעזרת מערוך או בידיים עד שהעוגיות מגיעות לעובי של כ-1 ס"מ.\

5אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מופרדות בקלות מהנייר (שימו לב שהן לא נחרכות מהצדדים).

6מוציאים, מקררים ומגישים עם תה צמחים.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק -ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו פסטרמה מהירה מחזה עוף

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il