אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת גבינה אישית בציפוי קרמל על בסיס שיבולת שועל

מתכון לקינוח גבינה אפוי ששודרג בבסיס קוואקר ואגוזים. שילוב מדהים

|קוואקר| פורסם19:57
עוגת גבינה אישית בציפוי קרמל. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דן לב, קוואקר)
צילום: דן לב, קוואקר
Rating:512reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לעוגת גבינה אישית:

  • 1 כוס קוואקר
  • 1/2 כוס פקאן מרוסק
  • 1/2 + 3/4 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כוס חמאה או מרגרינה רכה
  • 2 חבילות של 240 מ"ל (שווה ל-2 כוסות) גבינה לבנה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה
  • 3/4 כוס קרמל לציפוי
  • מלח ים

אופן ההכנה:

1לחמם תנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

2להכין 18 תבניות מאפינס בינוניות.

3בקערה גדולה לשים: קוואקר, פקאן, 1/2 כוס סוכר חום וחמאה- לערבב היטב.

4להניח בכל תבנית אישית כ-2 כפיות מהתערובת. ללחוץ ולהדק את התערובת לצורך יצירת הבסיס. לאפות כ 8-10 דקות או עד אשר הבצק מתחיל לקבל גוון חום זהבהב.

5להוציא מהתנור ולתת לבסיס להתקרר.

6להוריד את טמפרטורת התנור ל- 160מעלות.

7לערבב במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה את הגבינה עד אשר היא רכה ואוורירית. להוסיף את 3/4 כוס סוכר חום הנותר ואת תמצית הוניל. לערבב היטב.

8להוסיף את הביצים, אחת לאחר השנייה, להפעיל את המיקסר רק בכדי לערבב את התערובת. להוסיף שמנת חמוצה, לערבב היטב.

9מחלקים את התערובת באופן שווה בין המאפינס.

10לאפות כ 20-22 דקות. מוציאים את התבניות ומצננים לפחות כשעתיים.

11לפני ההגשה, לזלוף מעל כל עוגה כפית של קרמל (אם הקרמל קשה מדי ניתן לרכך אותו מעט במיקרוגל).

12לפזר מעט גרגרי מלח ים מעל ולהגיש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il