אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

צמחוני: סלט קוסקוס עם לימון כבוש וזיתים

השף גיא פרץ מוכיח שאוכל מרוקאי וצמחונות דווקא יכולים ללכת טוב ביחד

|מרקש אקספרס| פורסם12:21
סלט קוסקוס ים תיכוני (צילום: בועז לביא,  יחסי ציבור )
צילום: בועז לביא, יחסי ציבור
Rating:4.939reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 350 גרם קוסקוס מחיטה מלאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות לימונים כבושים, קצוצים לקוביות קטנות
  • בצל סגול, קצוץ דק
  • 20 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 3 כפות כוסברה, קצוצה דק
  • 2 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים, קלויים, קלופים וקצוצים
  • עלים מענף אחד של תימין
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לרוטב עריסה:

  • 2 כפות עריסה (נקראת גם הריסה)
  • 1 שן שום קצוצה
  • חצי כפית כוסברה קצוצה
  • 1 כפית חומץ טבעי
  • רבע כפית כמון טחון
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1מניחים את הקוסקוס בקערה ומערבבים עם מעט מלח ושתי כפות שמן זית.

2יוצקים על הקוסקוס 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.

3מערבבים שוב ומשאירים ללא כיסוי.

4מערבבים את יתר חומרי הסלט, מוסיפים את הקוסקוס ומערבבים יחד.

4מערבבים את חומרי הרוטב ומגישים בכלי נפרד, בצד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il