אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טבולה פריקי וצנוברים

החיטה הקלויה עושה קאמבק בשילוב עשבי תיבול וצנוברים. בעצם מדובר ברטרו

|גלובס| פורסם07:39
סלט טבולה ורימונים23246 (תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי)
תמונת AVI: מצעד האוכל הישראלי
Rating:410reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 1 כוס פריקי גרוס דק

  • חצי כוס עלי שמיר
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי נענע
  • 1 כוס בצל ירוק
  • 4-5 כפות שמן זית (רצוי מזן סורי)
  • 1.5-2 לימונים בשלים
  • קורט קינמון
  • 2 עגבניות בשלות ועסיסיות חצויות לשניים
  • חצי כוס צנוברים קלויים
  • פלפל שחור גרוס דק
  • מלח ים לפי הטעם

אופן ההכנה:

1שוטפים היטב את הפריקי. מניחים אותו בקערה קטנה ושופכים עליו מים רותחים. מכסים בניילון ומשהים כ-15 דקות עד שהוא מתנפח וסופח את כל הנוזלים. מניחים לו להתקרר לטמפרטורת החדר.

2בינתיים קוצצים את כל העלים דק-דק. מערבבים את הפריקי עם העלים שקצצתם. מרטיבים במיץ לימון ובשמן זית. סוחטים מעל את העגבניות הבשלות.

3כותשים את הצנוברים הקלויים במכתש עילי ומוסיפים לטבולה. מתבלים במלח ים ובפלפל שחור גרוס טרי. מוסיפים קינמון. מערבבים היטב וטועמים. אם צריך, מתקנים חמיצות ומליחות. מעבירים לצלחת הגשה, ואם יש לכם יוגורט עזים אוכלים יחד איתו.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il