מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

כבד קצוץ

מתכון למנת פתיחה מסורתית, ממרח כבד נימוח עם הרבה בצל וכף ברנדי שעושה את ההבדל

|120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות| פורסם18:44
120 הקלאסיקות של שי-לי - כבד קצוץ (צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות)
צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3 בצלים בינוניים, קלופים וקצוצים גס
  • 500 גרם כבדי עוף טריים מנוקים מגידים
  • 1 כף ברנדי או קוניאק
  • 3 ביצים קשות
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מוציאים את הכבדים מהמקרר כרבע שעה לפני ההכנה.

2מחממים מחבת טפלון גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן קנולה ובצל ומטגנים כרבע שעה תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב ורך. מוציאים לצלחת.

3מוסיפים כבדים למחבת (אין צורך לשמן) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד, עד שהכבדים מוכנים אך עדיין ורדרדים מבפנים.

4מוסיפים ברנדי, מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. מצננים היטב.

5מעבירים את הבצל המטוגן, הכבדים והביצים הקשות למעבד מזון ומעבדים בפולסים, עד לקבלת תערובת אחידה אך לא משחתית, או קוצצים בסכין למרקם גס. טועמים ומתקנים תיבול.

6שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il