אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

לזניית סולת עם בשר כבש, עגבניות וחצילים

לזנייה ביתית עם טוויסט מושלם של סולת בשילוב בשר ורוטב עגבניות

|מאסטר שף| פורסם21:00
לזניית סולת עם בשר כבש, עגבניות וחצילים (תמונת AVI: mako)
Rating:2.17reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לציר

  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 שורש סלרי
  • חתיכת בשר עם השומן

ללזניה

  • 2 כוסות ציר
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות (רק הנוזלים, ללא חתיכות עגבנייה)
  • מלח, פלפל
  • שמן זית
  • 1 כוס סולת
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • מלח, פלפל
  • 1 כפית בהרט
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • שמן זית
  • 2 חלמונים
  • 1 חציל
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה דק
  • חופן עלי נענע, קצוצים דק

לרוטב

  • חופן עלי פטרוזיליה
  • עלים מ-3 ענפי נענע
  • 1 שן שום
  • ½ כוס שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

להכנת הציר:

1שמים את כל מרכיבי הציר בסיר ומכסים במים.

2מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 30 דקות לפחות.

להכנת הלזניה:

3בסיר, שמים 2 כוסות מהציר ואת כוס העגבניות המרוסקות, מוסיפים מעט מלח, פלפל ושמן זית ומביאים לרתיחה.

4כאשר הנוזלים הגיעו לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת באיטיות תוך כדי בחישה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שכל הנוזלים נספגים והסולת מקבלת מרקם של דייסה סמיכה.

5מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים.

6שופכים את הסולת על נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ. מצננים. חורצים מהסולת עיגולים בקוטר הכלי שאופים בו את הלזניה.

7מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת חמה עם 3 כפות שמן זית, עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב כדי לפורר את הבשר. מתבלים במלח, פלפל ובהרט.

8שמים את פרוסות העגבנייה בתבנית אפייה. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. קולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות.

9קולים את החציל בגריל או על אש גלויה עד שהקליפה שלו חרוכה והתוכן רך. מצננים. מקלפים את החציל ושמים את תוכנו במסננת כדי להוציא את הנוזלים העודפים.

10קוצצים את בשר החציל עם סכין. מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל, פטרוזיליה ונענע קצוצה ומערבבים.

11להרכבת המנה משמנים תבנית אפייה. בתחתית התבנית מניחים עיגול של סולת, עליה שמים מספר כפות מתערובת הבשר. מעל הבשר מסדרים שכבה של עגבניות צלויות. שמים עיגול נוסף של סולת, שכבת בשר ואת תערובת החציל הקלוי.

12מברישים את הלזניה במעט שמן זית ואופים למשך כחצי שעה בתנור בחום של 180 מעלות.

להכנת הרוטב:

13שמים את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

להגשת המנה:

14שמים מעט מהרוטב על צלחת הגשה ומניחים עליו את הלזניה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il