מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חריימה לוקוס של דניס

גרסה נהדרת וחדשנית לתבשיל המסורתי

|גיל חובב מגיש:המנה של המדינה| פורסם11:43

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 3 ק"ג לוקוס או פלמידה לבנה טריים
  • 5 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
  • שמן זית
  • 9 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 6 עגבניות ללא קליפה חתוכות לקוביות
  • 200 גר' רסק עגבניות
  • צ'ילי אדום טרי פרוס, לפי הטעם
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 כוסות יין לבן יבש
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 זר כוסברה קצוצה
  • 1 זר פטרוזיליה קצוצה
  • כפית וחצי כמון

אופן ההכנה:

1מנקים את הדגים מקשקשים וקרביים ופורסים לסטייקים בעובי 3 ס"מ. מנקים גם את ראשי הדגים וחוצים אותם לאורכם. 2. מטגנים, בסיר רחב, בשמן זית את הבצלים לשקיפות. מוסיפים את השום ומאדים יחד כשתי דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומבשלים על להבה בינונית במשך עשר דקות. 3. מוסיפים לסיר את הצ'ילי לפי מידת החריפות הרצויה. ממליחים ומפלפלים, מוסיפים את היין והסוכר ומצמצמים את הרוטב לסמיכות הרצויה. 4. מוסיפים לסיר את עשבי התיבול הקצוצים והכמון ומערבבים היטב. מסדרים את פרוסות הדג בשכבה אחת בתוך הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.

מגישים חם עם בגט טרי או חלה טרייה והמון יין לבן צונן

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il