מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

"ביסק" עגבניות וג`ין עם קוביות דלעת

מרק עגבניות שמנתי עם נגיעות ג'ין לחורף חם

|מועצת הבקר והחלב| פורסם11:43
מרק עגבניות - מרקים (צילום: Nell Redmond, Istock)
צילום: Nell Redmond, Istock

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 1 קופסת עגבניות קלופות
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים
  • 50 גרם חמאה
  • 3 פקקים של ג`ין
  • 15 קוביות (בגודל 2 ס"מ כל אחת) של דלעת קלופה וחתוכה
  • מלח ופלפל בנדיבות
  • 3 כפות דבש
  • 3 בקבוקי מיץ עגבניות
  • 1 מכל קטן רסק עגבניות
  • 3 כפות שמיר קצוץ
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • 1 פלפל קלוי, קלוף וקצוץ

אופן ההכנה:

1מטגנים את הבצלים בחמאה בסיר גדול, עד שיזהיבו.

2מרסקים את העגבניות במעבד מזון, מוסיפים לבצלים את העגבניות ואת הג`ין ומאדים. בוחשים 10 דקות מוסיפים את קוביות הדלעת ומאדים עוד 5 דקות.

3מוסיפים את כל יתר החומרים מלבד השמנת, ומבשלים 10 דקות. מרסקים או מועכים ידנית כדי שעדיין ישארו במרק פיסות ירק שנעים לנגוס בהן אחר כך.

4מנמיכים להבה, מבשלים שעה ומוסיפים את השמנת.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il