אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

קציצות בקר ברוטב סלק עגבניות ולימון

בניחוח כוסברה ונענע

קציצות בקר בר (יח``צ:  יחסי ציבור )
יח``צ: יחסי ציבור
Rating:4.434reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 500 גרם בשר בקר טחון

  • 2 כף קמח לבן
  • 2 ביצים
  • בצל בינוני קצוץ
  • סלק בינוני מרוסק
  • מלח
  • פלפל

לרוטב:

  • 1 ליטר ציר עוף

  • 1 בצל קצוץ
  • 2 סלקים קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 3 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • חופן עלי כוסברה
  • 6 ענפי נענע
  • מיץ משני לימונים
  • כפית רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל
  • סוכר

אופן ההכנה:

1מערבבים היטב את החומרים לקציצות, מתבלים במלח ופלפל. יוצרים קציצות בגודל בינוני ומטגנים במחבת טפלון עם מעט שמן. אין צורך לבשל לחלוטין רק להשחים מבחוץ.

2לרוטב: בסיר גדול מטגנים את הבצל במעט שמן נייטראלי, מוסיפים את הסלק וממשיכים לבשל 2-3 דקות, מוסיפים את העגבניות, השום, הרסק ואת ציר העוף ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה.

3קושרים את ענפי הנענע והכוסברה בצרור ומוסיפים לנוזלים, מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומבשלים כ 30 דקות.

4מוסיפים את קוביות הקישוא ואת הקציצות ומבשלים יחדיו כ 20 דקות.

5מקשטים בכוסברה ובעלי נענע ומגישים מיד, אפשר עם לימון טרי- לחובבי החמצמצות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il