אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

מרק קובה

מרק טעים ועשיר עם כופתאות סולת בניחוחות ביתיים

|פורום המתכונים של תפוז| פורסם13:38
מרק קובה מוכן (צילום: מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז)
צילום: מריוס הרמן, פורום המתכונים של תפוז
Rating:4.4155reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעתיים
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

למלית

  • 2-3 כפות שמן לטיגון

  • 6 בצלים גדולים קצוצים דק
  • 1 ק''ג בשר בקר טחון (על החורים הגדולים במטחנת הבשר)
  • 5 שיני שום קצוצות דק
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף וחצי תערובת בהרט לקובה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית כורכום
  • 150 גרם צנוברים

למרק

  • 3 כפות שמן לטיגון

  • 4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • דלורית גדולה, מקולפת ומנוקה מגרעינים, חתוכה לחתיכות גדולות יחסית
  • 2 גזרים רחוצים היטב ופרוסים לפרוסות בעובי 1-2 ס''מ
  • 3 קישואים רחוצים ופרוסים לפרוסות בעובי 2 ס''מ
  • 4 תפוחי אדמה לא גדולים, קלופים, רחוצים וחתוכים לרבעים\שישיות
  • 3 עלי מנגולד גדולים, רחוצים וחתוכים לחתיכות קטנות (כולל החלק הלבן)
  • 3 גבעולי סלרי (כולל העלים), רחוצים היטב וקצוצים
  • מיץ טרי מ-2-3 לימונים בשלים (כדאי לבחור בלימונים בעלי קליפה דקה, המכילים יותר מיץ)
  • כמה שיני שום מקולפות ופרוסות
  • כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • חצי כפית כמון
  • כף בהרט
  • כמעט כפית כורכום
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית פפריקה מתוקה

לבצק

  • חצי קילו ג'ריש

  • בערך כוס וחצי מים
  • כ-400 גרם סולת
  • ביצה אחת
  • רבע כפית פלפל לבן
  • רבע כפית בהרט
  • שליש כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • חצי כפית מלח
  • 3 כפות קמח לבן

אופן ההכנה:

להכנת המלית

1מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף וחלקו מתחיל להזהיב קלות.

2מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לטגן על להבה נמוכה תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהבשר משחים בצורה אחידה אך אינו מקבל צבע חום.

3מוסיפים את השום הקצוץ והתבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב 5 דקות נוספות.

4טועמים, מתקנים תיבול אם צריך, מוסיפים את הצנוברים ומטגנים 5 דקות נוספות.

5מורידים מהאש, מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסת פלסטיק ללילה במקרר, כדי לוודא שהמלית צוננת (אסור למלא את הכופתאות במלית חמה).

להכנת המרק

1מחממים בסיר גדול את השמן ומזהיבים את הבצלים הקצוצים.

2מוסיפים את רסק העגבניות וכל שאר החומרים, וממלאים מים.

3לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מנמיכים את הלהבה, מנקים את הקצף שהצטבר למעלה בעזרת כף ומבשלים על אש קטנה 40-50 דקות.

להכנת הבצק

1שמים בקערה גדולה ועמוקה את הג'ריש, מוסיפים כוס מים וממתינים מספר דקות.

2מוסיפים את הסולת, הביצה והתבלינים ולשים ידנית. אם התערובת יבשה מדי אפשר להוסיף עוד מים (כל פעם מעט).

3מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק גמיש.

להכנת הקובה

1מרטיבים את הידיים. לוקחים חתיכת בצק בערך בגודל כדור פינג-פונג, ומגלגלים אותה בין כפות הידיים עד לקבלת כדור.

2עושים בזהירות שקע עמוק במרכז הכדור, בעזרת האצבעות, וממלאים אותו בכפית מהמלית.

3מותחים בזהירות את שולי הבצק שסביב הגומה עד שסוגרים אותה מעל המלית. מהדקים את הבצק בעזרת האצבעות.

4מגלגלים בזהירות את הכדור שנוצר בין כפות הידיים, ומניחים על ניילון. יוצרים כך לפחות 20 כדורים.

5מכניסים את הכדורים למרק בזהירות, ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, או עד שכופתאות הקובה צפות.

6מכבים את האש וממתינים לפחות שעה, כדי שטעם המרק ייספג בבצק. מחממים ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il