
המצרכים (2 מנות):
למילוי
לכוסמת
אופן ההכנה:השליו 1להסיר עודף שומנים, לרחוץ את השליו במים זורמים ולייבש בנייר סופג. 2לחמם את השמן במחבת ולצלות את השליו מכל עבריו להשחמה קלה. 3לקצוץ את חומרי המילוי, למעט הצימוקים, ולטגן קלות בשמן זית, לצנן את חומרי המילוי המטוגנים, להוסיף צימוקים קצוצים, להמליח ולפלפל, לטעום ולתקן תיבול. 4לשמן את חלל הבטן של השליו בשמן בו טוגנו חומרי המילוי ולמלא במילוי. 5לסגור את הפתח על ידי שילוב השוקיים מעל הפתח וקשירתם בחוט מטבח. 6לחמם מחדש את השמן במחבת ולחמם את השליו, שוב מכל עבריו. 7להכניס נייר אפיה לתבנית תנור, לשמן, להניח עליו את השליו ולהכניס לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ 40 דקות. 8להכין בקערה קטנה מישרה שמן זית מתובל ולהבריש מדי פעם את השליו שבתנור. 9יש להפוך מדי פעם את השליו ולאפשר צלייה אחידה. הכוסמת 1שמים כוסמת במסננת ושוטפים במים זורמים. מנערים היטב. 2קוצצים בצל ומטגנים בשמן זית עד לשקיפות. לקראת הסוף מוסיפים את השום הקצוץ. 3מוסיפים את הכוסמת, ומטגנים מספר דקות תוך כדי ערבוב. 4מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מוסיפים תבלינים, מערבבים, אחרי רתיחה של מספר דקות מבשלים במשך כ25 דקות. בודקים מוכנות לפני שמורידים מהאש. 5רצוי להגיע לספיגת רוב המים על ידי הכוסמת ולהשאיר לחלוחית מעטה. קוצצים צימוקים ומערבבים עם הכוסמת. בודקים תיבול ומתקנים. הגשה מניחים תלולית יפה של כוסמת על צלחת הגשה ומעליה מניחים את השליו הצלוי. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |