מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סופריטו כרעיים במייפל

עוף בתנור עם חבושים צלויים, ארטישוק ירושלמי וערמונים - כל כך פשוט וכל כך טעים

|טבעוף| פורסם09:08
סופריטו כרעיים במייפל (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

  • 6 כרעיים

למשרה

  • 1/2 כוס מייפל איכותי

  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף כמון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 3 ענפי רוזמרין קצוצים (רק העלים)
  • 2 שיני שום קצוצות גס
  • מלח ופלפל

לתוספות

  • 3 בצלים אדומים חצויים

  • 3 ראשי שום חצויים
  • 3 חבושים
  • מקל קינמון
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 200 גרם ערמונים
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1קולפים את החבושים, חוצים אותם ומגלענים. מבשלים במי סוכר ומקל קינמון (1:1 מים וסוכר).

2קולפים את הארטישוק הירושלמי, מרתיחים ממים קרים לרתיחה ומסננים.

3מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את הכרעיים כ-12 שעות בקירור.

4מחממים תנור ל-180 מעלות ומניחים את הירקות והכרעיים בתבנית צלייה.

5יוצקים את חומרי המשרה מעל, מוסיפים כחצי כוס מים, מכסים וצולים כשעה.

6מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות, צולים ללא כיסוי עד להשחמה ומגישים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il