אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

חציל ממולא בשר

סירות של חצילים ממולאות בשר טחון ברוטב עגבניות מעולה

|פורום המתכונים של תפוז| פורסם09:32
חצילים ממולאים בשר (צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב)
צילום: מוטי בר און, אוכל מכל הלב
Rating:4.887reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 2 בצלים קצוצים דק

  • 4 שיני שום קצוצות
  • שמן זית
  • 8 עגבניות אדומות
  • 1 קופסה רסק עגבניות
  • 2 כוסות מרק עוף
  • 3 חצילים בינוניים
  • 600 גרם בשר בקר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • שבבי צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצלים בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את השום ומערבבים.

2מגררים פנימה את העגבניות הטריות, ומוסיפים את רסק העגבניות ומרק העוף. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מתבלים ומבשלים כחצי שעה.

3מכינים את החצילים: חותכים אותם לחצי לאורכם, ומרוקנים את תוכנם בעזרת כף. משאירים מעט מבשר החציל, כך שנוצרות סירות. ממליחים ומניחים ל-20 דקות. את התוכן שהוצאנו קוצצים גס.

4מכינים את מלית הבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב, מוסיפים את בשר החציל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב, עד שהחציל משנה את צבעו לבהיר. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מתפורר לגמרי .מוסיפים שתי מצקות מרוטב העגבניות שהכנו, טועמים ומתקנים תיבול.

5שוטפים את סירות החצילים מהמלח ומנגבים היטב בנייר סופג. מטגנים אותם בשמן זית טיגון קל, משני הצדדים, ומוציאים לקירור.

6מחממים תנור ל-220 מעלות. ממלאים את הסירות בתערובת הבשר, מסדרים בתבנית ויוצקים מהרוטב עד לגובה פני החצילים.

7מכסים בנייר אלומינים ואופים שעה. מסירים את הכיסוי ואופים 20 דקות נוספות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il