אוכל
אוכל
חגים

קנלוני תרד ומוצרלה

עלי פסטה דקיקים ומגולגלים, במילוי גבינות ותרד וברוטב שמנת ועגבניות

|מחלבות גד| פורסם16:35
קנלוני תרד ומוצרלה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.135reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (10 מנות):

  • חבילת צינורות קנלוני (משקל 250 גרם)

  • ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וחתוכות גס
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות דק
  • חופן עלי בזיליקום טרי, קרועים
  • מיכל שמנת מתוקה
  • מלח ומעט סוכר לפי הטעם
  • 100 גרם גבינת פקורינו מגורדת

למלית

  • חצי ק"ג עלי תרד שטופים

  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 150 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם פקורינו מגורדת
  • קליפה מגורדת מחצי לימון
  • 2 ביצים
  • 3 כפות פירורי לחם
  • קורט אגוז מוסקט מגורד
  • מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה:

1להכנת הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון עד לקבלת רסק. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים קלות את השום ועלי הבזיליקום.

2מוסיפים את רסק העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט וטעמו מתרכז.

3מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות. ממליחים לפי הטעם ואם חומציות העגבניות עדין מורגשת - מוסיפים מעט סוכר.

4להכנת המלית: חולטים את עלי התרד בסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות. מסננים את העלים, שוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר חומרי המלית.

5מחממים תנור ל-180 מעלות.

6להרכבת המנה: מעבירים את התערובת לשק זילוף (או לשקית ניילון עבה שאחת מפינותיה גזורה) וממלאים את צינורי הקנלוני במלית התרד והגבינות. הדרך הנכונה לעשות זאת: 'להזריק' את המלית מצד אחד של הגליל ולאחר מכן להשלים את החסר באמצעות 'הזרקה' לצידו השני.

7מוזגים מצקת מרוטב העגבניות לתבנית הפיירקס. מניחים מעל את גלילי הקנלוני הממולאים זה לצד זה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את יתרת הרוטב.

8מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות.

9מסירים את נייר הכסף, מפזרים את גבינת הפקורינו, מגבירים את החום ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il