
המצרכים (10 מנות):
למלית
אופן ההכנה:1להכנת הרוטב: טוחנים את העגבניות במעבד מזון עד לקבלת רסק. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים קלות את השום ועלי הבזיליקום. 2מוסיפים את רסק העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך מעט וטעמו מתרכז. 3מוסיפים את השמנת המתוקה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות נוספות. ממליחים לפי הטעם ואם חומציות העגבניות עדין מורגשת - מוסיפים מעט סוכר. 4להכנת המלית: חולטים את עלי התרד בסיר עם מים רותחים למשך 2 דקות. מסננים את העלים, שוטפים במים קרים, סוחטים היטב וקוצצים גס. מעבירים לקערה ומערבבים עם שאר חומרי המלית. 5מחממים תנור ל-180 מעלות. 6להרכבת המנה: מעבירים את התערובת לשק זילוף (או לשקית ניילון עבה שאחת מפינותיה גזורה) וממלאים את צינורי הקנלוני במלית התרד והגבינות. הדרך הנכונה לעשות זאת: 'להזריק' את המלית מצד אחד של הגליל ולאחר מכן להשלים את החסר באמצעות 'הזרקה' לצידו השני. 7מוזגים מצקת מרוטב העגבניות לתבנית הפיירקס. מניחים מעל את גלילי הקנלוני הממולאים זה לצד זה בשכבה אחת, ויוצקים מעל את יתרת הרוטב. 8מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות. 9מסירים את נייר הכסף, מפזרים את גבינת הפקורינו, מגבירים את החום ל-200 מעלות ואופים במשך 10 דקות נוספות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |