מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
חגים

תפוחי עץ מקורמלים עם אגוזים

גל הנוסטלגיה ששוטף את העולם מקבל חיזוק משמעותי עם אחד הממתקים הכי פופולריים שאי פעם נוצרו. קחו תפוח עץ, טבלו אותו בתערובת קרמל מהממת והנה לכם ממתק דביק ומושלם שאין אחד שיסרב לו

|mako אוכל| פורסם10:55
תפוחי עץ מקורמלים (צילום: Flickr, Neil Conway)
צילום: Flickr, Neil Conway

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 8 תפוחי עץ
  • 8 שיפודי עץ עבים
  • שליש כוס (80 מ"ל) סירופ תירס
  • שליש כוס (66 מ"ל) סוכר לבן
  • שליש כוס (80 מ"ל) סוכר חום
  • שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
  • רבע כפית מלח
  • 3 כפיות חמאה
  • שלושת רבעי כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות אגוזי מלך, מרוסקים

אופן ההכנה:

1מסירים את עוקץ התפוחים, משחילים במקומם את שיפודי העץ ומניחים את התפוחים בצד.

2בתוך סיר בעל תחתית עבה מערבבים את סירופ התירס (או גולדן סירופ), הסוכר הלבן, הסוכר החום, השמנת והמלח. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. מבשלים עד לטפרטורה של 115 מעלות ומסירים מיד מהאש.

3מוסיפים לסיר את החמאה והווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

4בזמן שתערובת הקרמל עוד חמה, טובלים בתוכה במהירות את תפוח העץ, מכסים את כולו ומניחים לשאריות לנזול חזרה לסיר. מגלגלים את תפוח העץ באגוזים הקצוצים, ומניחים על מחבת על נייר אפייה משומן עד להתקשות. חוזרים על הפעולה עם כל התפוחים, ומגישים.

>> לכל הקינוחים והממתקים שלנו

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il