1מסירים את עוקץ התפוחים, משחילים במקומם את שיפודי העץ ומניחים את התפוחים בצד.
2בתוך סיר בעל תחתית עבה מערבבים את סירופ התירס (או גולדן סירופ), הסוכר הלבן, הסוכר החום, השמנת והמלח. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק. מבשלים עד לטפרטורה של 115 מעלות ומסירים מיד מהאש.
3מוסיפים לסיר את החמאה והווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4בזמן שתערובת הקרמל עוד חמה, טובלים בתוכה במהירות את תפוח העץ, מכסים את כולו ומניחים לשאריות לנזול חזרה לסיר. מגלגלים את תפוח העץ באגוזים הקצוצים, ומניחים על מחבת על נייר אפייה משומן עד להתקשות. חוזרים על הפעולה עם כל התפוחים, ומגישים.
>> לכל הקינוחים והממתקים שלנו