
קניידלך ממולאים בכבד עוף ובצלאפשר במרק ואפשר גם בלעדיו, כך או כך הם יעשו לכם את החג |
המצרכים :לבצק:
למילוי
אופן ההכנה:1מניחים בקערה את הביצים, שומן האווז, הקמח והפטרוזיליה מערבבים ומוסיפים את המים בהדרגה. לא תמיד צריך להשתמש בכל כמות המים ייתכן ש-4 כוסות יספיקו. 2תוך כדי הוספת המים לשים ומערבבים את הבצק עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה. ממליחים ומפלפלים, מכסים ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה. 3הכנת המילוי:מחממים את שומן האווז במחבת רחבה, כשהוא חם מטגנים בו את הכבדים, ממליחים ומפלפלים ומטגנים אותם עד שהמעטפת שלהם משחימה אך הם מעט ורודים מבפנים. מוציאים את הכבדים מהמחבת ומקררים. 4קוצצים את הכבדים לקוביות קטנות. 5במחבת שבה השתמשנו לטיגון הכבדים, מטגנים כעת את הבצל וחזה האווז המעושן במשך כחמש דקות, עד שהם מזהיבים קלות. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. 6מוסיפים לקערה שבה הבצל וחזה האווז המטוגנים את הכבדים הקצוצים ומערבבים. 7ממלאים כשלושת רבעי סיר גדול במים וכף מלח ומניחים מעל הלהבה להרתחה (במים אלו נבשל את הקניידלך). 8מוציאים את תערובת הבצק מהמקרר וצרים כדורים בגודל של כדור טניס בערך, בכל אחד מהכדורים יוצרים גומה רחבה ועמוקה וממלאים אותה בתערובת הכבד וחזה האווז. סוגרים שוב לכדור ומהדקים בעזרת כפות הידיים. 9מבשלים את הקניידלך הממולאים במים הרותחים במשך כשש-שבע דקות, עד שהם צפים. מוציאים בעזת כף מחוררת ומעבירים למסננת. 10מגישים עם מרק עוף צח. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |