אוכל
אוכל
חגים

סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה

סלט קיץ רענן של ירקות חתוכים גס, גבינת מוצרלה רכה קרועה בחופשיות וגרנולה מלוחה מתובלת בזעתר

|באדיבות מחלבות גד| פורסם22:54
סלט שוק עם גרנולה מלוחה וכדור מוצרלה (צילום: דן לב, גד, מחלבות גד)
צילום: דן לב, גד, מחלבות גד
Rating:53reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לגרנולה מלוחה:

  • 1 כף שמן זית

  • 1 כוס שיבולת שועל שלמה
  • ¼ כוס צנוברים
  • ¼ כוס גרעיני חמנייה
  • ¼ כוס גרעיני דלעת
  • 2 כפות שומשום
  • 1 כף תבלין זעתר
  • 1 כפית סומק
  • ¼ כפית מלח

לסלט:

  • 4 עגבניות בינוניות בשלות, חתוכות ל-8 פלחים.

  • 4 מלפפונים בינוניים, חתוכים לטבעות עבות בקליפתם
  • 1 קולרבי גדול, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 2 גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן והירוק), חתוכים בעובי 2 ס"מ כדור מוצרלה (ניתן להשיג במעדניה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1מכינים את הגרנולה: מחממים מחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית. מוסיפים את חומרי הגרנולה ומטגנים 3-4 דקות, תוך כדי בחישה מתמדת עד שהגרנולה זהובה קלות (נזהרים שלא תישרף). מצננים היטב.

2שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבועיים.

3מכינים את הסלט ומגישים: מסדרים עגבניות, מלפפונים, קולרבי ובצל ירוק בצלחת הגשה. מסננים את כדור המוצרלה, קורעים ממנו פיסות גדולות ומניחים על הסלט.

4יוצקים מעל שמן זית ומיץ לימון ומתבלים במלח ופלפל. מפזרים מחצית מכמות הגרנולה המלוחה ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il