
עוף במילוי בורגול, תפוחים ותאניםעוף שלם בתנור עם מילוי טעים ומזין של בורגול, תפוחי עץ ותאנים, מנה מרשימה ומשביעה לארוחות מיוחדות![]() צילום: אסף רונן |
המצרכים :
אופן ההכנה:1במחבת מטגנים את הבצל עד שהוא שזוף טוב (מתחילים כ-3 דקות על אש גבוהה ומורידים לאש נמוכה כ-15 דקות). מסירים מהאש ומעבירים לקערה. 2במחבת מניחים את התפוחים והסוכר עד שהסוכר נמס. מסירים מהאש ומעבירים לקערה. באותה מחבת קולים את האגוזים, פיסטוקים ושקדים, ומעבירים לקערה. 3מוסיפים לקערה עם שאר המרכיבים: תאנים, שום, כוסברה, שמן זית, בורגול, 1/2 כף בהרט, 2 כפות דבש, מלח (לא לפחד לפחות כפית וחצי) ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומוסיפים 2 כוסות מים. מערבבים שוב ונותנים לתערובת לספוג את המים כ-10 דקות. 4מניחים את העוף על תבנית עם נייר אפייה וממלאים את העוף בתערובת. את יתר התערובת מניחים בתבנית. מורחים את יתרת הדבש על העוף ומתבלים אותו במלח, פלפל שחור ובהרט. מכסים הכל היטב עם נייר כסף. 5מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר חצי שעה מורידים את המעלות ל-180 ולאחר חצי שעה נוספת ל-150, ומשאירים את העוף כשעה נוספת בתנור. 6מסירים את נייר הכסף ונותנים לעוף להשתזף ב-180 מעלות על מצב גריל כ-10-15 דקות. 7לאחר שמוציאים את העוף מהתנור מברישים אותו בתערובת של כף שמן זית, חצי כפית דבש, מלח ופלפל. * את הבורגול אפשר להחליף באורז. צריך רק לבשל אותו כ-10 דקות על 2 כוסות מים (ולא להוסיף את המים הנוספים במתכון). הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |