אוכל
אוכל
חגים

עוגת ריקוטה פרסקה ותפוחי-עץ מתובלים

עוגת חג מיוחדת וטעימה עם תפוחי-עץ, קינמון וגבינה עשירה

|מחלבות גד| פורסם10:26
עוגת ריקוטה פרסקה ותפוחי-עץ מתובלים (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.510reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (20 מנות):

  • תבנית קוגלהוף קוטר 22 או תבנית עגולה קוטר 26

לתפוחים

  • תפוח עץ גרנד סמית (הזן הירוק-חמצמץ) קלוף וחתוך לקוביות קטנות

  • כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 כפות סוכר
  • כפית קינמון

לעוגה

  • 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

  • 200 גרם חמאה רכה
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
  • כפית תמצית וניל
  • 5 ביצים M (גודל בינוני)
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • חצי כוס אבקת שקדים
  • כפית אבקת אפיה
  • 2.5 כוסות (280 גרם) קמח מנופה
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1בקערה מערבבים את קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון, 2 כפות הסוכר והקינמון. 2. מחממים תנור ל-170 מעלות. 3. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הסוכר הלבן והחום ותמצית הוניל במשך 5 דקות, במהירות בינונית.

4מוסיפים את הביצים אחת-אחת ולאחריהן את השמנת המתוקה. ממשיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה.

5מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את גבינת הריקוטה, אבקת השקדים ואבקת האפייה. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה

6מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד להאחדה בלבד. עוצרים את המיקסר.

7מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים ידנית ובעדינות בעזרת מרית.

8יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 50 דקות, עד אשר סכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת עם מעט פירורים.

9מצננים ובוזקים אבקת סוכר .

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il