אוכל
אוכל
חגים

קניידלך אווריריים מקמח מצה

הכי פשוט: כופתאות קמח מצה רכות שנמסות בפה

|mako אוכל| פורסם13:40
קניידלך אשכנזי בסיר מרק (צילום: ליזי כהן)
צילום: ליזי כהן
Rating:4.123reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

  • 2 כפות שמן
  • 2 ביצים
  • 3/4 כוס מרק מוכן או 3/4 כוס מים עם כפית אבקת מרק
  • 1/8 כפית אבקת אפייה
  • מעט אגוז מוסקט
  • זנגביל (ג'ינג'ר) מגורר
  • מעט שקדים קצוצים או אגוזים טחונים
  • קמח מצה

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערה את כל החומרים ומוסיפים קמח מצה עד שהעיסה הופכת רכה.

2מוסיפים כ-1/8 כפית אבקת אפייה. אם העיסה קשה מדי מוסיפים מעט נוזלים, ואם היא רכה מדי מוסיפים קמח מצה. נותנים לעיסה לעמוד לפחות חצי שעה.

3לבישול: מכניסים כפית לתוך סיר המרק הרותח ומחממים אותה מספר שניות.

4באמצעות הכפית המחוממת, נוטלים כדור מהעיסה ומכניסים אותו לסיר. מומלץ לבשל קניידל אחד לניסיון לפני שמכניסים את כל השאר.

5מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה.

* סבתא דבורה אומרת שהכופתאות אוהבות "לשתות" הרבה מרק, לכן כדאי לשים לב לכמויות: אם תכננתם להכין ליטר מרק, יש להכין ליטר ושליש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il