אוכל
אוכל
חגים

אוזני המן במילוי פרג

לכבוד חג פורים, קבלו מתכון לעוגיות החמאה הקלאסיות במילוי פרג משודרג

|אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט| פורסם08:43
אוזני המן, אמנות הפטיסרי (צילום: דרור כץ,  יחסי ציבור )
צילום: דרור כץ, יחסי ציבור
Rating:4.5133reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (80 מנות):

  • 350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

  • 250 גרם (2 כוסות ועוד כף) אבקת סוכר
  • 80 מ"ל (1/3) מיכל שמנת מתוקה
  • 6 חלמונים
  • 1 מקל וניל, חצוי לאורך
  • קליפה מגורדת מ- 1/2 לימון
  • 600 גרם (4 ורבע כוסות) קמח

למילוי

  • 125 מ"ל (1/2 כוס ועוד כפית) חלב

  • 45 גרם ( 2 ורבע כפות) סוכר
  • 25 גרם חמאה
  • 125 גרם פרג, טחון
  • 1 כפית ריבת משמש
  • קליפה מגורדת מ 1/4 לימון
  • 50 גרם פירורי ביסקוויט ( ניתן להוסיף לפי הצורך)

אופן ההכנה:

1להכנת מילוי הפרג: מביאים לרתיחה בסיר את החלב, הסוכר והחמאה.

2מוסיפים את הפרג והריבה ומערבבים. מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים.

3מוסיפים בהדרגה את פירורי הביסקוויט, עד שהתערובת מתגבשת מעט אך אפשר יהיה לזלף אותה לאחר הקירור. מעבירים לכלי סגור ומשהים במקרר 5-4 שעות (או לילה) עד שהמילוי מתייצב.

4להכנת אוזני ההמן: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים את השמנת המתוקה והחלמונים בהדרגה.

5מוסיפים את תוכן מקל הוניל וקליפת לימון.

6מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שמתקבל בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 3 שעות לפחות.

7מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 2 ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר 1/2 4 ס"מ.

8מחממים תנור ל-180 מעלות.

9מזלפים במרכז כל עיגול את המילוי ומקפלים לצורת משולש (אוזן המן). מסדרים ברווחים שווים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

10אופים במשך 17 דקות בתנור שחומם מראש. מצננים ובוזקים אבקת סוכר מעל.

* שומרים בכלי אטום עד שבוע-שבועיים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>>> כל המתכונים לאוזני המן

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il